In cazul in care vrei sa cunosti banci care acorda credite fara carte de munca trebuie sa citesti acest articol. In acest an cerintele bancilor au inceput sa fie mai relaxate.

Probabil ca si tu ti-ai propus sa iei un credit fara carte de munca in contextul zilelor noastre. Normele bancare iti pot aduce un imprumut de nevoi personale si atunci cand te afli intr-o situatie speciala.

Urmeaza sa ai o cheltuiala mai mare dar nu ai suficienti bani?

Cunosti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vorbim de un credit fara carte de munca?

Cand esti la inceput de cariera poti te poti afla in situatia de a nu avea vechime. Cu alte cuvinte lucrezi de putin timp sau poate esti in perioada de proba la noul loc de munca.

Doar dupa o perioada de minim 3 luni poate fi luat un credit de nevoi personale.

S-ar putea sa descoperi la alte banci ca ai nevoie de o vechime de cel putin un an.

Bancile mai solicita carnet de munca la aprobarea unui credit?

Probabil ca ai aflat de mult timp de faptul ca acum nu mai exista cartea de munca propriu-zisa si toate datele despre un contract de munca se transmit in Revisal.

Pe scurt, vechimea, salariul si celelalte informatii se regasesc in format electronic la ITM. Angajatorii nu mai folosesc din 2009 sau 2011 cartea de munca in format fizic.

Daca vrei sa te asiguri ca ai contract de munca inregistrat la ITM ii poti cere oricand angajatorului o copie a datelor tale din Revisal.

De asemenea te poti adresa direct la ITM pentru a obtine aceleasi informatii.

In Romania sunt multi angajatori care nu sunt onesti si cauta nod in papura pentru a nu inregistra contractul de munca.

Asa te poti trezi ca vrei un credit de nevoi personale la banca dar sa fii respins pentru ca descoperi impreuna cu functionarul bancar ca nu ai contract inregistrat.

Bineinteles ca sunt si persoane fizice autorizate sau persoane care au venituri ce nu sunt asimilate salariilor si acestea sunt indreptatite sa gaseasca banci care acorda credite fara carte de munca 2020.

Nici salariatilor, dupa cum am explicat, nu li se mai cere in mod direct cartea de munca.

Totusi de o lunga perioada de timp bancile pot verifica si la ANAF veniturile lunare de care dispui. Tocmai din acest motiv nu iti mai cer nici macar documente din Revisal sau adeverinta de salariu.

Ce pot face daca lucrez fara carte de munca? In primul rand trebuie sa incerci sa iesi din aceasta situatie. Mai exact trebuie sa gasesti un loc de munca prin care sa ti se plateasca toate taxele.

Daca te afli in situatia de a nu avea decat o luna sau doua vechime poti sa faci un credit IFN online.

Banci care acorda credite fara carte de munca nu sunt prea multe si atunci sunt persoane care se indreapta catre IFN-uri.

Aici veniturile se probeaza cu un extras de cont din ultima luna. Practic poti lua un credit online imediat dupa primul salariu.

In situatia in care nu esti angajat decat de foarte putin timp atunci aceasta este singura posibilitate de a te imprumuta.

Nici in situatia in care ai pregatit o ipoteca bancile nu sunt interesate sa iti acorde credit fara carte de munca 2020.

Regula de baza, hotaratoare cand se aproba un imprumut de nevoi personale… este sa ai intotdeauna un venit. Cazurile speciale in care intr-adevar bancile acorda credite fara carte de munca sunt doar cateva.

De exemplu nu ai salariu si deci nici contract individual de munca si atunci obtii alte venituri cu caracter investitional. Aici se incadreaza persoanele care inchiriaza apartamente sau persoanele care au afacere si obtin la final de an dividende.

Cand vrei un credit fara carte de munca in 2020 e de inteles ca te intereseaza mai mult un credit fara venituri. Aceste situatii sunt momentan descalificate la banci pentru ca nu exista o dovada prin care sa arati ca ai de unde sa returnezi creditul.

In schimbul carnetului de munca iti trebuie o adeverinta de la angajator care e mai usor de obtinut. In anumite cazuri nici de aceasta adeverinta nu mai trebuie sa faci rost pentru ca banca vizualizeaza veniturile la ANAF.

Acum multi ani erau banci care solicitau cartea de munca pentru a vedea vechimea, valoarea salariilor pe care le-ai avut dar si detalii despre contractul de angajare.

Acum sunt banci care acorda credite de nevoi personale si cu contract pe perioada determinata. Singura diferenta este ca nu poti lua aceste imprumuturi pe o perioada extinsa.

Pe cealalta parte a baricadei se afla multe institutii nebancare care promit clientilor bani imprumut fara acte. Persoanele care aplica nu inseamna ca nu trebuie sa aiba niciun venit.

Totusi conditiile pe care le au de indeplinit sunt fara discutie mai usoare la orice IFN.

In functie de situatia in care te afli trebuie sa stii ca poti aplica la un imprumut si cand ai contract de munca part time si chiar si cand esti rau platnic.

Stim ca banci care acorda credite pentru rau platnici sunt tot la fel de putine ca si cele care acorda credite fara carte de munca. Persoanele care vor sa aplice la o astfel de solutie sunt cele care s-au angajat de curand sau cele care au plecat din tara si acum au revenit.

Romanii care lucreaza in strainatate trebuie sa cunoasca ca acest tip de venit este luat in considerare la banci.

De asemenea contractele pe perioada determinata sunt considerate eligibile la aproximativ toate bancile care acorda credite de nevoi personale.

Angajatii noi care nu au carte de munca trebuie sa astepte intre 3 si 6 luni ca sa poata primi aprobare de la o banca. Intotdeauna cele mai mari sanse le au cei cu contract pe perioada nedeterminata.

2 Replies to “Banci care acorda credite fara carte de munca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *